Всеки втори шеф издирва грамотни служители.Шивачки, шофьори и продавачи ще са най-нужни на бизнеса в следващите

...
Всеки втори шеф издирва грамотни служители.Шивачки, шофьори и продавачи ще са най-нужни на бизнеса в следващите
Коментари Харесай

Шивачки, шофьори и продавачи са най-нужни на бизнеса у нас

Всеки втори началник търси грамотни  чиновници .

Шивачки водачи  и  продавачи  ще са най-нужни на  бизнес а в идващите 5 години.

Традиционно ще се търсят и строители, заварчици и касиери. Това демонстрира изследване с анкети сред  шефове те на 5012 компании у нас на Агенцията по заетостта, написа Дунав мост.

При висшистите най-търсени ще са лекарите, IT експертите, инженерите, икономистите и счетоводителите. Ще има потребност и от бармани, сервитьори и готвачи.

Според данните множеството работодатели се нуждаят от средноквалифициран  личен състав  за промишлеността и строителството.

Най-важното изисикване на  шефове те към новите  чиновници  е мотивация и отговорност към  работа та. Анкетата демонстрира, че служащите би трябвало да имат и положителни личностни качества. Половината  шефове  са желали и предходен опит.

Едва 1/5 от анкетираните  шефове  имат подготвеност да обезпечат длъжностен превоз, а 30% - да поемат отчасти разноските за междуселищно пътешестване на  личен състав а.

Бизнес ът е податлив да влага в квалификацията на  личен състав а си. Преобладаващи са образованията, свързани с всеобщо търсени специалности - оператори на машини, шлосери, заварчици, монтьори, техници, инженери, шивачи, мебелисти и други Освен това  шефове те са склонни да обучат  личен състав а си за готвачи и сервитьори. Най-малко  шефове  са дали отговор, че биха вложили в курсове по непознати езици. В София се открояват образованията в IT технологиите.

От  личен състав а си  шефове те желаят да работят добре с клиенти, да имат самоконтрол и дисциплинираност.

Проучването демонстрира, че съгласно 55% от началниците най-важното умеене, което би трябвало да притежават  чиновници те им, е положително притежаване на български език. За 45 на 100 от работодателите подчинените им би трябвало да са виновни и да работят добре в екип. На чуждоезикови знания и положителни компютърни умения държат 1/5 от  шефове те. “Само 32,4% от интервюираните работодатели показват като нужна цифровата подготвеност, което, на фона на IV индустриална гражданска война, набиращата скорост електронизация и роботизация и основаване на роботи с електронен мозък, в известна степен е необяснимо ”, показват от организацията по заетостта.

Проучванията за потребностите на работодателите по райони ще се прави два пъти годишно посредством анкети до компаниите. Агенцията по заетостта започва второто изследване. Резултатите служат за вярното ориентиране на старания и запаси към ограничения за възстановяване на връзката сред образованието и потребностите на  бизнес а.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР